Wie zijn Sebas & Wes?

Sebas & Wes, bestaande uit Sebastiaan Waegemaekers en Wessel Croonen zijn twee Roosendaalse theatermakers. Zij speelden al langer in een toneelvereniging en droomden er al een tijd van samen een voorstelling te maken. Hun dromen kwamen uit. De eerste voorstelling VRIEND. was dan ook een mega succes waar je bij had moeten zijn. In een overvolle zaal in De Kring Roosendaal wisten zij de hele avond te boeien met een lach en een traan.

Het idee van de voorstelling is eigenlijk een uit de hand gelopen idee. Iedere maandagavond spreken we als beste vrienden af. We merkten dat we samen meer muziek gingen maken en daarmee de behoefte voelden het podium op te stappen, in eerste instantie kleinschalig. Na wat wikken en wegen hebben we toch besloten naar de kleine zaal van De Kring te gaan en een volledige voorstelling neer te zetten. Dat is als onervaren theatermakers ontzettend spannend!

Gelukkig niet volledig onervaren; we hebben beide bij Stichting JONG! Theater zes producties lang mooie rollen mogen vertolken. Deze ervaringen nemen wij zeker mee in onze voorstelling.

Mijn naam is Sebastiaan Waegemaekers en ik mag mezelf de pianist van het duo noemen. Naast piano speel ik toneel, zing en presenteer ik. Inmiddels heb ik op verschillende podia mogen staan en heb ik ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging!
Net afgestudeerd van Facility Management in Breda, volg ik een master op het gebied van Innovatiemanagement aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast ben ik al werkzaam als Facilitair consultant bij IFMEC. En last but not least… help ik graag jongeren in de rol van voorzitter bij de Jongerenraad Roosendaal! Politiek correct in de voorstelling dus… kuch

Mijn naam is Wessel Croonen. Ik ben de gitarist van het duo. Ook ik speel al een tijdje toneel en zingen is iets wat ik graag doe. Zo heb ik aan verschillende projecten mogen werken. Ook was ik met de carnaval in Roosendaal actief als Sjoekel. Nu ben ik binnen de Stichting Carnaval Roosendaal actief als Hoofd Priense Swaree. Ik kijk enorm uit naar dit nieuwe project. Een tweede voorstelling.. klinkt toch als een droom, vind je niet?

Naast mijn hobby’s werk ik full-time als Medior IT Engineer bij Kinly. Iets heel anders dan op het podium, maar ook dat doe ik maar al te graag. Daar vind je ook een geruime voorraad aan theaterapparatuur die verhuurd wordt, waardoor je toch weer een connectie hebt met mijn hobby… alleen heb ik daar in mijn functie niks aan haha.

Voorstelling 2022: ‘Als het morgen maar weer goed is’

Stel je voor: Je hebt keihard gewerkt en je hoofd stroomt over. Je bent echt toe aan vakantie. Even de rust pakken in de natuur. Waar ga je dan naartoe? Juist! Naar de camping. Maar laten we eerlijk zijn: Van een overvol zwembad en te nieuwsgierige overburen, daar word je niet vrolijk van.

Gelukkig brengen Sebas & Wes daar verandering in! Zij heten je van harte welkom op ‘Camping De Gekke Geit’, waar ze ervoor zorgen dat je écht tot rust komt en een onvergetelijke week weg kan. En onvergetelijk, dat wordt het zeker…

Na hun uitverkochte debuutvoorstelling in 2019 staan Sebas & Wes dit najaar opnieuw op het podium, ondersteund door livemuziek en met een volledig eigen verhaal. Ditmaal bespreken zij de issues van het campingleven, de problemen van henzelf en misschien wel van ons allemaal. Maar gaat dat allemaal wel goed op de camping? En welke problemen zijn dat dan? Hoe lossen we die op? Dat maakt voor nu niet uit, als het morgen maar weer goed is.

Deze nieuwe voorstelling was te zien op 25 en 26 november 2022 in de kleine zaal van Theater De Kring Roosendaal, maar ook op 8 december 2022 in het Chasse theater in Breda.

Voorstelling 2019: ‘VRIEND.’

Waar Sebas zijn woonkamer recht uit een woonmagazine komt, voelt in de woonkamer van Wes menig varken zich thuis. Netjes en slordig; absolute tegenpolen. Maar niets is minder waar: muziek brengt ze samen.

Ze vertellen je het verhaal van hun vriendschap, de droom van het maken van een voorstelling ondersteund door live-muziek die ze volledig zelf verzorgen. Maar ga er maar niet vanuit dat dit van een leien dakje gaat. Zo’n voorstelling moet natuurlijk wel een zinvolle invulling krijgen. Waar begin je dan? En vooral, waar eindig je? Meerdere interessante vriendschappelijke kwesties passeren op die manier de revue. Want vriendschap in het leven is heel erg belangrijk. Want laten we het je zo stellen; Wat betekent vriendschap eigenlijk voor jou?

Het was te zien geweest op 13 december 2019 in de kleine zaal van De Kring in Roosendaal.

Bekijk ons op Youtube!

Sebas & Wes zijn een onderdeel van Scene 13